Tuning

Flere hestekrefter og høyere dreiemoment

De aller fleste biler som leveres til Norge, yter færre hestekrefter enn det motoren er konstruert for. Det norske systemet for avgifter, i kombinasjon med bilbransjens prispolitikk, er grunnen til at hestekreftene nedjusteres.

Om du ønsker å få tilbake de hestekreftene som tapes ved denne nedjusteringen, kan vi i Carfix hjelpe deg. De fleste motorer kan nemlig på enkelt vis omprogrammeres, slik at bilen får betydelig flere hestekrefter og et langt bedre dreiemoment.

Det er dette som er tuning.

Hvorfor tuning?
  • Mer drakraft når du trenger det: Dersom du kjører med tilhenger eller campingvogn, kan de ekstra kreftene en tuning gir, komme godt med.
  • Sikrere forbikjøringer: Dersom du først må foreta en forbikjøring, bør den skje så raskt og effektivt som mulig. En kraftigere motor gir deg ressursene du trenger til å foreta sikrere forbikjøringer.
  • Bedre kjøreegenskaper: En fullastet bil betyr mer giring og pressing av motor. Har du mer kraft tilgjengelig i motoren, blir kjøreturen langt mer rolig og behagelig.
Tuning av bil – en miljøsak

Dersom bilen bruker mindre drivstoff, og kjører lettere, vil den også forurense mindre.

Ved å gjennomføre en tuning av bilen din, vil du få en motor som løper lettere ved normal kjøring. Dette gir lavere drivstofforbruk, og sparer både miljøet og din egen lommebok.

Se mulig ytelse for din bil:

Tuning-konfigurator

 

Se priseksempler her:

CARFIX TUNING utføres av Carfix Technology – en avdeling spesialisert innen datastyrte bilfunksjoner.