Hjulstillingskontroll?

Aktuelt

En hjulstillingskontroll forsikrer at bilens hjulstilling er korrekt innstilt iht. bilfabrikantens spesifikasjoner. Under en hjulstillingskontroll, eller en firehjulskontroll, kontrollerer vi først hjulopphenget på bilen for slark og skader, da dette vil påvirke hjulvinklene. Hvis hjulopphenget er i orden, måler vi hjulvinklene på bilen, og justerer etter behov til fabrikantens anvisninger. Dersom feil i hjulopphenget blir avdekket, må den utbedres før vi kan utføre hjulstillingskontrollen. Feil hjulstilling kan merkes ved at bilen trekker til høyre eller venstre når den er i fart, at det forekommer vibrasjoner i rattet ved høyere hastigheter eller at dekkene slites ujevnt. Riktig hjulstilling gir dekkene dine lengre levetid, senker drivstoffkostnadene dine, og gir bilen bedre kjøreegenskaper.

Når bør man ta en hjulstillingskontroll?

Hvis man for eksempel har kjørt borti en stor kant eller nedi et stort hull, kan det være lurt å få utført en hjulstillingskontroll. Også hvis man har synlig unormal dekkslitasje, eller skjevt ratt. Når man har skiftet noe i hjulopphenget som kan påvirke hjulvinklene, bør man også få juster inn hjulvinklene. Det kan lønne seg å ved jevne mellomrom ta en ekstra titt på dekkene om slitebanen er jevn. Viser det seg at denne er ujevn, bør det utføres en kontroll.

Ubehandlet kan feilinnstillinger føre til problemer med styring og forstilling, da det medfører ekstra slitasje på understellets komponenter.

Alle våre verksteder kan utføre hjulstillingskontroll på personbiler.

Ta en hjulstillingskontroll hos oss og få trygg og komfortabel kjøring!

Pris fra kr. 2000,-

Finn ditt verksted og bestill time!

Forskjell fra bil til bil

Det et er forskjell på hva som er justerbart på de forskjellige bilene. På noen biler kan alle hjulvinkler justeres, mens på andre biler er det kun spissing av forhjulene som kan justeres.

 

Hjulstilling – ikke del av service

Hjulstillingskontroll er vanligvis ikke noe som gjennomføres på en vanlig vedlikeholds-service.

Skjema som viser slitasje som kan oppstå ved ulik hjulstilling
keyboard_arrow_up