Hjulstilling

Over 60% av alle bilister i Norge kjører med feil på hjulstilling.

Se artikkel på TV2 Broom.

Feil på hjulstilling er dårlig økonomi, for det sliter både på bilen og dekkene. Det går også utover kjøreegenskapene, og kan være direkte farlig i situasjoner med høy fart.

Har du kjørt over en fortauskant eller litt for fort over en fartsdump, kan dette forårsake avvik i forstillingen. En slitt styrestang, knekte fjærer eller defekte støtdempere kan også være årsaker til feil hjulstilling.

Carfix ser først etter defekte deler som bør skiftes ut. Dersom opphenget ser bra ut, består endringen kun i en justering av hjulopphenget.

Indikator på feil hjulstilling

Skjevslitte dekk er ofte en indikator på at hjulstillingen er feil. Dårlige dekk er til fare både for bilfører, passasjerer og andre trafikanter. Dårlige kjørevaner, mekaniske feil og/eller manglende vedlikehold, kan forårsake unormal slitasje og dekkskader. I tillegg til å være en av bilens store sikkerhetsmomenter, er det mye god økonomi i å kunne sjekke dekkene selv.

Sjekk dekkene selv

Drei rattet helt mot venstre for å sjekke venstre fordekk. Illustrasjonen nedenfor viser ulike former for skjevslitasje. Øverst finner du de 5 vanligste.

Hjulstilling – spør oss om pris

keyboard_arrow_up