Sommerdekk

Hvilke sommerdekk er best?

Våre anbefalinger baserer deg på testing og lange erfaring, og kompetanse når det kommer til dekk. Våre viktigste parametere er:

  1. Trygghet: Grep – vått og tørt føre, og bremselengde.
  2. Kvalitet: Retningsstabilitet, slitestyrke, støy og komfort.

Vi er opptatt av å gi deg som kunde de beste anbefalingene.

Vi har sommerdekk som er tilpasset norske forhold, som betyr mye regn og en “nordisk” gummiblanding. Dette gir deg trygghet på veien gjennom den typisk norske sommersesongen.

Før du investerer i nye sommerdekk, er det lurt å lese av dekkdimensjonen på sommerhjulene dine. Den finner du på siden av dekket ditt og kan for eksempel være 195/65R15.

Det er viktig at dekket får riktig loadingindeks (LI=Load Index) for at dekkene skal tåle den aksellasten som bilen er godkjent for, og riktig hurtighetsindeks. Informasjon om dette kan du finne i vognkortet. Du kan også komme innom til oss med registreringsnummeret til bilen din, så hjelper vi med å finne de beste sommerdekkene for deg.

På bakgrunn av vår vurdering, tilbyr vi følgende dekkmerker: Hankook, Toyo, Nexen, Michelin, Nokian og Continental.

Når skal man skifte til sommerhjul?

Sommerdekk kan brukes fra første mandag etter 2. påskedag, og helt frem til 1. november. Hovedregelen er imidlertid å være skodd etter forholdene. Helårsdekk kan benyttes hele året, men vi anbefaler rene sommer – og vinterdekk.

Bestill time!

keyboard_arrow_up