Bilglass

Vi hjelper deg med bilglass. Frontruten er en slitedel på bilen. Den bør sjekkes hver 80.000 kilometer, fordi steinsprut, isskraping, vindusviskere, skitt og smuss gir slitasje. Pfeiffer-laboratoriet har påvist at en slitt og skadet frontrute, kan gi et optisk bedrag på 10 meter i avstandsbedømming. I mørket forsterkes denne effekten.

Vi bytter frontruter

Ta kontakt med oss for kontroll, eller skifte av bilglass!

Ikke glem innsiden!

Et godt råd er å også rengjøre frontruten på innsiden – den er skitnere enn mange tror. Et tips er å vaske den med varmt salmiakkvann som fjerner belegget på innsiden av ruten.

Trafikkrisiko

Kombinasjonen av slitt eller skitten frontrute, lav høstsol og dårlig syn, er en risiko i trafikken. Nesten 80 prosent av all sanseinformasjon ved bilkjøring kommer fra synet. Da er det livsfarlig å ikke sørge for at man ser godt. Dårlig syn er en viktig ulykkesårsak.

Ikke vent med å skifte frontrute

De fleste steinsprutskader lar seg reparere. Det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinsprutskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko.

Mange nye biler har førerassistansesystemer, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt.

Vi samarbeider med forskjellige bilglass-selskaper, som har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav.

keyboard_arrow_up