Sommerdekk hos Carfix

Dekk og felgService

Kjør sikkert inn i sommersesongen med nye dekk!

Kjøp nye sommerdekk for trafikksikkerhetens skyld! Vi har blant annet et stort utvalg av populære dekk fra Hankook, Toyo og Nexen som passer de fleste biler.

Det er mange grunner til å investere i nye dekk til sommeren. Du får et sikkert veigrep på tørre veier, og faren for vannplaning på våte veier reduseres betraktelig. Våre dyktige fagfolk hjelper med skiftning til sommerdekk i forhold til din type bil og om du kjører mest i byen eller på landevei og motorvei – forhold som påvirker både drivstofforbruket og miljøet.

Visste du forresten at bildekk er den største kilden til mikroplast i Norge? Det betyr at du som kjører elbil kan være en forurenser – uten at du er klar over det. Velg derfor sommerdekk med lav rullemotstand og lengre holdbarhet til elbilen, fremfor billige sommerdekk som slites hurtigere og dermed blir en kilde til forurensing.

Vinterdekk fungerer dårlig om sommeren

Unngå å kjøre med vinterdekk om sommeren. At piggdekk er forbudt, det vet du sikkert. Piggene produserer store mengder helseskadelig svevestøv til stor irritasjon for astmatikere og allergikere. Friske voksne og barn blir ekstra sårbare for å utvikle hjerte- og luftveislidelser.

Vinterdekk på sommerføre kan dessuten koste deg dyrt, både for lommeboken, og for trafikksikkerheten. Tester viser at bremselengden på våt asfalt er mye kortere med sommerdekk. Og fordi vinterdekk er konstruert for kalde temperaturer, øker risikoen for livsfarlig vannplaning.

Når skal du bytte til sommerdekk?

Mange spør seg; når bytte til sommerdekk? Eller om det finnes en sommerdekk dato? Selv om solen skinner og det er blitt varmere i lufta, er det ikke sikkert du bør bytte til sommerdekk med en gang. Du bør alltid ta forholdene i betraktning. Skal du for eksempel på hytta på fjellet, er det lurt å sjekke forholdene der før du skifter dekk.

Kjører du med piggdekk er fristen for å ta dem av i utgangspunktet første mandag etter 2. påskedag, eller 1. mai i Nordland, Troms og Finnmark. Men kravet om tilstrekkelig veigrep vil alltid veie tyngre enn fristen.

Ønsker du pris på dekk?

Få tilbud fra våre dekkeksperter

Vi svarer deg innen en halvtime!
(innenfor våre åpningstider)

Ikke påkrevd.
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
keyboard_arrow_up