Hvorfor ta AC-service?

Aktuelt

AC er forkortelsen for AIRCONDITION, og begrepet brukes i praksis synonymt med klimaanlegg. De fleste nye biler har automatisk klimaanlegg der man stiller inn den temperaturen man ønsker, og anlegget sørger for at den holder seg på det nivået.

AC-systemet er utviklet for å redusere og eliminere fukt og varme, samtidig som det skal rense kupéluften i bilen. AC-systemet i bilen er et lukket system, der kjølemiddelet sirkuleres med en kompressor på samme måte som kjøleskapet hjemme. Aircondition produserer ikke kulde, men transporterer ut den varme luften inne i bilen.

Klimaanlegget kan begynne å lekke hvis det brukes for sjelden. Det beste er å alltid ha AC på slik at alle funksjoner styres automatisk.

 

Aircondition service består av:

  • Å tømme gjenværende gass som er på anlegget.
  • Redusere internt fukt i anlegget ved å utføre en vakuumeringsprosess.
  • Fylle på ny og riktig mengde gass (kjølemiddel) og sporingsmiddel.
  • Når riktig mengde gass er fylt på, vil vi kontrollere trykk og leveringstemperatur. Altså en funksjonstest av anlegget.

Dersom AC-maskinen oppdager en lekkasje på anlegget under vakuumeringen, vil den stanse prosessen. Mindre lekkasjer vil den ikke avdekke, derfor fyller vi alltid på sporstoff som vi kan se etter for å avdekke hvor det lekker, dersom man opplever at gassen ikke holder så lenge som den bør.

Godt inneklima

For å sikre et godt inneklima i bilen anbefaler vi annet hvert år å utføre både AC – service og klimarens av anleggets kanaler. Støv, fuktighet og skitt samler seg opp i klimaanlegget, og dette kan føre til utvikling av bakterier og sopp, og ikke minst forårsake vond lukt. Det kan være lurt å bytte kupéfilteret samtidig, men dette blir vanligvis også gjort på den årlige servicen. Hvis du sørger for jevnlig service på klimaanlegget, kan du i tillegg forlenge levetiden dens.

Klimarens er viktig for deg som er allergiker, astmatiker eller har andre luftveisproblemer. Her anbefaler vi å utføre AC-service klimarens minimum én gang i året.

AC-sertifisert

Det er kun personale med nødvendig opplæring og tillatelse som bør utføre arbeid på AC-systemer. Dette sikrer at arbeidet blir gjort korrekt, og at systemet ikke skades.

Carfix har AC-sertifiserte verksteder.

På tide med en AC-service?

Hvordan vet du om din AC ikke fungerer?

Klimaanlegget ditt er et komplekst system med mange komponenter, og du kan oppleve flere symptomer på at AC-en har større eller mindre problemer:

  • Det kommer ingen kald luft.
  • Den kalde luften fra AC-en blir tidvis varm.
  • AC-en blåser ikke nok.
  • Kupéen fylles med en merkelig lukt når du starter AC.
  • Det er mye fukt i bilen, spesielt på rutene.

Siden problemene som oppstår i forbindelse med AC-anlegg som regel kommer gradvis, kan det også gå lang tid før du faktisk opplever at noe ikke er som det skal. Vond lukt danner seg for eksempel ikke over natten, men utvikler seg over tid.

Pris

Prisen på en AC-service, med eller uten klimarens varierer fra bil til bil.

Hvilken type gass det er på anlegget, og mengden gass spiller en avgjørende rolle.

Kontakt oss for et pristilbud i dag! 😊

Velg verksted og bestill time

Carfix-mekaniker som bytter kupéfilteret i en bil.
keyboard_arrow_up